تهران؛ ضلع جنوب شرقی میدان ولیعصر، مجتمع تجارت ایرانیان، طبقه ۵، واحد ۴
۰۹۱۰ ۲۱۴ ۸۴ ۴۲   —   ۰۲۱ ۸۸ ۹۰۹ ۶۰۶

آموزش تعمیرات اسکنر

دوره آموزش تعمیر اسکنر شامل آموزش اسکنر صنعتی، اسکنر دستی و اسکنر رومیزی میباشد. آموزش تعمیر اسکنر از عیب یابی مدار اسکنر، تعمیر موتور، تعویض لامپ اسکن و بخش ای دی اف انواع اسکنر اچ پی و کنون و زیراکس است. در کلاس آموزش تعمیر اسکنر کامتک انواع دستگاههای اسکنر HP و Canon برای تمرین عیب یابی موجود است.

آموزش تعمیرات اسکنر

اسکنرها به چند دسته شامل اسکنرهای دستی، اسکنرهای اداری، اسکنرهای شیفت فد، اسکنرهای تخت تقسیم بندی میشوند. در بخشی آموزشی تعمیرات اسکنر کارآموز با اجزای تشکیل دهنده یک دستگاه اسکنر آشنا شده و میتواند به راحتی آنرا عیب یابی و تعمیر کند.

سرفصلهای آموزش تعمیرات اسکنرتعمیرات اسکنر

✅ چگونگی کارکرد اسکنرها و تفاوت های آنها

✅ آموزش اجزای تشکیل دهنده انواع اسکنر

✅ آموزش تعمیر بورد اسکنر

✅ آموزش عیب یابی لامپ اسکنر

✅ آموزش تعویض لامپ اسکنر

✅ آموزش عیب یابی موتور و تثبیت کننده ها

✅ آموزش عیب یابی قسمت تغذیه اسکنرها

✅ آموزش شناخت بخش نگاتیو اسکنرها

✅ آموزش عیب یابی پورت های اینترفیس و مدارهای کنترل کننده

تعمیر اسکنرتعمیرات اسکنرآموزش تعمیر اسکنر

تعمیرات اسکنر در رسته آموزش تعمیر ماشینهای اداری در کامتک هر هفته برگزار میشود. اشکالات متداول این دستگاهها بصورت عملی روی مدلهای مختلف بررسی و توسط خود کارآموز رفع میشود. دستگاههای اسکنر رومیزی و صنعتی از جمله مثالهایی است که در کلاس تعمیرات اسکنر تدریس میشود.

آموزش تعمیر اسکنر Scanner

اسکنرها انواع مختلفی دارند. متنوع ترین و معمول ترین نوع اسکنر، Flatbed نام دارد که همان اسکنری است که اغلب دیده اید و همه جا از آن استفاده می کنند.
اسکنرهای رومیزی Desktop در مصارف خانگی بکار میرود. اسکنرهای Sheet-fed نیز بسیار شبیه به اسکنرهای رومیزی عمل می کنند با این تفاوت که هنگام اسکن کردن، به جای هد اسکن کننده، سند حرکت می کند. این اسکنرها از نظر ظاهری شبیه به یک پرینتر کوچک هستند.
دسته سوم اسکنرهای Handheld نام دارند. این اسکنرها، برخلاف ۲ نوع قبلی، دستی هستند و خود کابر باید هد اسکن کننده را روی سند حرکت دهد، به همین دلیل هم از کیفیت چندانی برخوردار نیستند و بالاخره دسته آخر که به اسکنرهای Drum معروفند، بسیار دقیق هستند و در صنعت چاپ مورد استفاده قرار می گیرند.
فن آوری به کار رفته در دیگر اسکنرها هم بسیار شبیه به این نوع است. در کلاس آموزش تعمیر اسکنر عیب یابی و اشکالات مرتبط به این بخش توضیح داده میشود.

تعمیر موتور اسکنرطرز کار اسکنر
ابتدا سند به وسیله یک لامپ گزنون یا یک لامپ CCFL روشن می شود. در اسکنرهای قدیمی تر از لامپ های فلورسنت معمولی استفاده می شد که از شفافیت تصویر کم می کرد. پس از این مرحله، تصویر سند به وسیله یک آیینه ی زاویه دار به یک آیینه دیگر منعکس می شود. بعضی از اسکنرها ۲ آیینه و برخی دیگر ۳ آیینه دارند.
هر یک از این آیینه ها، تقعر کمی دارند که باعث می شود تصویر منعکس شده در یک سطح کوچک تر متمرکز شود و در نتیجه وضوح تصویر بیشتر شود. آخرین آیینه، تصویر را به یک نفر منعکس می کند. لنز تصویر را از طریق یکسری فیلتر که کارشان جدا کردن ۳ رنگ قرمز، آبی و سبز به کار رفته در تصویر است روی CCD متمرکز می کند.
CCD، مهمترین قسمت یک اسکنر و رایج ترین فن آوری برای دریافت تصویر در اسکنرهاست. اصولا هر اسکنری، باید بتواند به نحوی تصویر را به سیگنال الکتریکی تبدیل کند. CCD، این کار را انجام می دهد. CCD یک آرایه از دیودهای نوری است که فوتون ها «نور» را به الکترون ها «بارالکتریکی» تبدیل می کند. این دیودها که Photo site نامیده می شوند، به نور حساس هستند.
هرچه نوری که به یک دیود می تابد، روشن تر باشد، بار الکتریکی که در آن مکان جمع می شود نیز بیشتر خواهد بود. به این ترتیب، رنگهای مختلف تصویر، بسته به شدت روشنایی که دارند، از طریق دیودهای CCD به ولتاژ الکتریکی تبدیل می شوند.
کل مکانیزم بیان شده شامل آیینه ها، لنز، فیلتر و CCD، هد اسکن کننده تصویر را می سازند. این هد که به آرامی روی سند حرکت می کند، به وسیله یک تسمه به یک موتور پله ای متصل است که هد را به جلو می برد، هد اسکن کننده از یک طرف نیز به یک میله متصل است که از ایجاد انحراف یا لغزش در مسیر هد، هنگام خواندن سند جلوگیری می کند.
تنظیمات دقیق اجزای مختلف هد، به مدل اسکنر بستگی دارد، اما اصول آن در تمام اسکنرها مشابه است، البته به جز این فن آوری، فن آوری های دیگری نیز برای ساخت اسکنر وجود دارد، اما فن آوری غالب، همان است که بیان شد.
اسکنرها از نظر شفافیت و وضوح تصویر با هم تفاوت دارند، این مسئله به تعداد سنسورها در هر سطر آرایه CCD، دقت موتور پله ای، کیفیت لنز و نیز میزان روشنایی منبع نور بستگی دارد، بدیهی است که یک لامپ گزنون با روشنایی زیاد به همراه یک لنز با کیفیت بالا، نسبت به یک لامپ فلورسنت معمولی با یک لنز معمولی و ساده تصویری با کیفیت بسیار بالاتر ایجاد خواهد کرد.
اما اسکن کردن تصویر، مرحله اول کار است. مرحله بعدی، انتقال تصویر اسکن شده به رایانه است. برای اتصال اسکنر به رایانه و انتقال تصویر راههای متفاوتی وجود دارد. ساده ترین راه اتصال از طریق پورت موازی است که البته کندترین روش ممکن هم هست.
روش دوم، استفاده از رابط Small SCSI computer system interface است که یک رابط موازی با سرعت بالاست.
اسکنرهای «SCSI» از طریق یک کارت SCSI به رایانه متصل می شوند.
راه سوم، استفاده از پورت USB است. اسکنرهای USB، سرعت خوبی دارند و کار کردن با آنها نیز ساده است.
روش آخر نیز استفاده از Firewire است. البته این روش هزینه بیشتری هم دارد و برای تصویر با کیفیت بسیار بالا استفاده می شود.

انواع اسکنر موجود در بازار ایران:

  1. اسکنرهای مسطح : این نوع اسکنرها ، رومیزی نیز نامیده می شوند. اسکنرهای فوق دارای قابلیت های فراوانی بوده و از متداولترین اسکنرهای موجود می باشند.
  2. اسکنرهای Sheet-fed : این نوع اسکنرها نظیر یک چاپگر قابل حمل عمل می نمایند.در اسکنرهای فوق هد اسکنر ثابت بوده و در عوض سند مورد نظر برای اسکن ، حرکت خواهد کرد
  3. اسکنرهای Handheld : اسکنرهای فوق از تکنولوژی بکار گرفته شده در اسکنرهای مسطح استفاده می نمایند. در اسکنرهای فوق در عوض استفاده از یک موتور برای حرکت  از نیروی انسانی استفاده می گردد.
  4. اسکنرهای استوانه ای : از اسکنرهای عظیم فوق ، مراکز انتشاراتی معتبر و بزرگ استفاده می نمایند. با استفاده از اسکنرهای فوق می توان تصاویر را با کیفیت و جرئیات بالا اسکن نمود.

یک اسکنر مسطح از عناصر زیر تشکیل شده است :تعمیرات اسکنر

⭕️ CCD: Charge-Coupled device Array

⭕️ آینه ها

⭕️ هد مربوط به اسکن

⭕️ صفحه شیشه ای

⭕️ لامپ

⭕️ لنز

⭕️ فیلترها

⭕️ روکش

⭕️ موتور Stepper

⭕️ تثبیت کننده Stablizer

⭕️ تسمه

⭕️ منبع تغذیه

⭕️ پورت های اینترفیس

⭕️ مدار کنترل کننده

روش آموزش تعمیر اسکنر

دوره آموزش تعمیر اسکنر روی یک مدل اسکنر رومیزی اداری کنون تدریس میشود. اسکنر های ADF دار روی دستگاه کپی و مکانیزم اسکنر های دستی نیز تئوری شرح داده میشود. البته ساختار کار دستگاه اسکن یکسان است. اگر اسکنر خاصی مد نظر دارید میتوانید بهمراه خود بیاورید تا روی آن تمرین کنید.

موارد مهم در آموزش تعمیرات اسکنر

⚡️ روش تخصصی باز و بسته کردن انواع اسکنر ADF دار و رومیزی

⚡️ شناخت قطعات اسکنر و تعویض هر یک

⚡️ روش عیب یابی اسکنر و رسیدن به قطعه معیوب روی انواع اسکنر

انواع آموزش تعمیرات اسکنر

آموزش تعمیر اسکنر اچ پی HP

آموزش تعمیر اسکنر کنون Canon

⚠️ بطور کل در دوره آموزش تعمیر پرینتر که جزء تعمیر ماشینهای اداری است سعی شده چاپگرهای سه کاره که اسکنر نیز دارند تشریح شود. همچنین دوره آموزش تعمیر اسکنر Scanner برای یادگیری بهتر بخش اسکن دستگاه کپی نیز مفید میباشد.

ثبت نام

فرم پیش ثبت نام و سوالات

نام
تلفن جهت تماس
نام دوره درخواستی
سوالات و توضیحات
 
 
جدول کلاسهای آموزش تعمیرات و نصب